Smördegsbakelse

Jag brukar alltid ha bär och smördegsplattor i frysen. Man vet aldrig när man kan behöva en snabbfika! Här har jag kokat ihop jordgubbar med lite muscavadosocker, penslat en halv smördegsplatta med äggula och klickat på jordgubbarna i mitten. Vrid några varv med svartpeppar över – jordgubbar och svartpeppar är fantastiskt god kombo. Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.

Servera med grädde eller glass. Här serverad med en glass gjord av grädde som vispats liiiite för länge och som då inte kunde användas till den tilltänkta tårtan. I stället fick den blandas med en burk karamelliserad mjölk och så ner i en form och in i frysen. Blir en god glass. En sprits med lemoncurd är också bra att ha i kylskåpet. Om man förvarar den i en spritspåse håller den säkert en månad, förutsatt att den inte ligger framme för länge och att man håller den tätt försluten. Recept på lemoncurd hittar du här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.