Dillknäcke

När jag ändå är inne på bakspåret kommer ett knäckerecept till. Det här knäcket är riktigt gott. Jag bakar det oftast till jul, påsk och midsommar då det är så gott till sill och allt på våra traditionella smörgåsbord. Det är dessutom jättegott till t ex fisksoppa eller liknande soppor baserat på mat från havet. Receptet är inte mitt eget men jag minns tyvärr inte var jag skrivit av det från.

Kavla eller kör genom pastamaskin till lång remsa.

Skär med vass kniv eller enklast med en pizzaslicer. Lägg upp dem på bakplåtspappersklädda plåtar.

Se till att de är genomgräddade så att de inte är mjuka i mitten. Då håller de inte så länge utan blir sega och tråkiga.

Dillknäcke

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 100 g surdeg
  • 25 g dill
  • 140 g vetemjöl
  • 40 g fint rågmjöl
  • 0.5 krm bikarbonat
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser väl och ställ kallt minst en timme men gärna över natten. Kavla ut (eller kör i pastamaskinen) till en lång remsa. Nagga eller använd kruskavel och skär sedan i bitar med t ex en pizzaslicer. Grädda i 275 grader i 4-5 minuter eller tills de fått fin färg. Låt knäckebröden torka ordentligt innan du lägger dem i en burk. Förvara torrt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.