Friterade gyozaskins

Dessa har har inte hamnat på bloggen än…här sparar jag ju lite av det jag själv lätt vill komma åt och kan någon annan ha nytta av mina experiment är ju det bara bonus. För ett par veckor sedan tipsade Victoria på matplatsen om dessa tacoskal som hon ätit på Nosh and Chow. Helt i min smak så jag var ju bara tvungen att prova direkt. Jag hade gyozaskins i frysen (alltid bra att ha ifall man blir sugen på dumplings och inte vill stå och kavla själv!) och testade att göra dessa till fördrinken då min bror med fru kom hem till oss för lite fredagspizza. De blev supergoda men just denna variant var i största laget så den mindre får det bli nästa gång. Köpte ju de stora för att få plats med så mycket fyllning som möjligt i mina dumplings, haha. Den här storleken hade dock passat perfekt om man vill göra egna tacoskal till fredagstacosen…eller när man nu äter dem så klart!

Värm upp olja i en kastrull. Ha gärna ett lock till hands ifall olyckan skulle vara framme. Det var lite trixigt att få till formen, Kom fram till att det enklaste sättet var att forma plattan direkt i oljan. Lägg i en platta i oljan, vänd efter 2-3 sekunder och böj till den form du vill ha. Snurra lite så du får jämn färg.

Fritera en i taget och lägg på hushållspapper för att rinna av. Jag saltade försiktigt på varje skal direkt efter friteringen.

Låt skalen svalna. De kan förberedas redan dagen innan om du förvarar dem torrt. Fyll med smetana, rom (gärna löjrom men det hade jag inte hemma och jag är ju mer av en jag kör på det jag har hemma tjej…), picklad rödlök och koriander. Så goda till lite bubbel! Här drack vi en av mina favoriter. En rosa crémant från Louis Bouillot, nr 7781. Du hittar den här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.