Friterad tofubowl

Vid det här laget har nog de flesta provat på någon variant av Poké bowl. Om inte är det dags att prova en. Igår åt vi friterad tofu som huvudråvara med diverse frukt och grönsaker. Jag hoppade sushiriset som oftast finns med i en bowl. Eftersom jag nu kör glutenfritt en period doppade jag bara tofun i maizenamjöl innan jag friterade gyllene. Nästa gång tar jag nog ägg också för att prova om den får en mer gyllene färg men gillade denna också. Vad jag däremot inte gjorde var att marinera tofun en stund. Det kommer jag garanterat göra nästa gång då den verkligen inte smakar så mycket. Hällde på lite ponzu så den fick lite smak.

Gurkan snabbmarinerades i en skvätt Maggisoja, sesamolja, risvinäger och gochugaru. Annars låg den en grund med blandad sallad, edamamebönor, mango, picklad lök, picklad rödkål, kimchi och ägg.

tof

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.