Bröllopsmiddag

Det här inlägget är mest för mig själv. Vi var på bröllop i lördags och maten var helt magisk! Den var caterad från Katrinelunds Sjökrog. Fem små förrätter och så varmrätt och dessert. Bilderna är inte de bästa då det var lite mörkt vid bordet. Jag vill ändå lägga upp här för att inspireras till goda rätter framöver. Vid ankomst serverades små löjromsstrutar till bubblet. Kocken presenterade maten i början av kvällen men det kan va så att jag kommer ihåg fel 😉

Till förrätterna serverades ett ekologiskt Rieslingvin. Det finns på vissa Systembolag men går att beställa om det inte finns i sortimentet och har beställningsnummer 4350. Dessa nummer kan ibland ändras så om du läser detta inlägg i efterhand får du kanske söka på namnet.

Först ut var en kopp fisk_ och skaldjurssoppa. Till denna serverades en crostini med en klick aioli.

Allt serverades i lagom storlek för det antal som satt vid respektive bord. Denna var den enda jag hann fotografera.

Skagenröra med picklad rödlök på baguette.

Svårt med skärpan i mörkret…det här var en svårgissad rätt! Men jag vill ändå kalla den för asiatisk råkostsallad med krabba. Det var en galet god smak av morot, rättika?, krabba, curry och nötter. Jag måste försöka tillaga den någon gång. Återkommer om jag lyckas!

En sojagravad lax med gurka och om jag minns rätt sesammajonnmäs. Serverad i sotade små vitkålsblad. Tyvärr missade jag att fotografera nästa rätt som var råbiff. Finskuren med ett litet sting i smaken och serverad med både picklad och friterad jordärtskocka.

Det röda som serverades till kötträtterna var även det ett ekologiskt vin – Fontanafredda Piemonte Barbera. Ett vin som är ur beställningssortimentet och har nummer 74406.

Här lyser skärpan med sin frånvaro igen – Jag tror det var oxfilé men är långt ifrån 100% säker! Toppad med långbakat sidfläsk som nästan kändes karamelliserat i smaken. Till det potatismos och en mörk, god sås (som kocken presenterade den). Riktigt reducerad rödvinsås med massor av smaker.

Som avslutning en riktigt god Crème brûlée med bärkompott eller kanske man ska kalla det sylt.

I övrigt ett jättefint bröllop då min barndomsvän gifte sig med en man som min make känt sen tonåren. Kan väl säga att min näsduk var genomblött både en och tre gånger! <3

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.