Köttfärssoppa à la hemkunskapen!

Den här soppan har hängt med sen jag gjorde den i hemkunskapen på högstadiet. Jag har några år på nacken så det har blivit en och en annan köttfärssoppa här i huset. Så fruktansvärt enkel och god. Idag åt vi den till lunch. Detta är en soppa som alla killar i familjen gillar och det vill säga en hel del då det egentligen bara är den yngste som gillar soppa.

Fräs köttfärs och tillsätt tomatpuré.

Blanda i lök, vitlök, paprikapulver, riven morot och skivad potatis. Låt fräsa en stund och häll på buljong. Koka upp och sänk värmen till medelvärme. Småkoka tills potatisen är färdig, ca 10-15 minuter. Smaka av med svartpeppar. Klart! Denna gång tillsatte jag lite Umamikrydda som fanns med i en kryddsamling jag fått ifrån Santa Maria och Smakbox. Den passade riktigt bra till.

En klick aioli eller crème fraiche i är alltid gott. Eller som här – kvarg med vitlökskrydda i.

Köttfärssoppa à la hemskunskapen

Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 2 stora potatisar, skivade
  • 2 små morötter eller en stor, grovriven
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk Umamikrydda (kan uteslutas)
  • 1 l köttbuljong
  • svartpeppar från kvarn
  • färsk ört, t ex körvel eller persilja

Instruktioner

  • Fräs köttfärsen i lite olja. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en stund. Tillsätt lök, vitlök, potatis, morot, paprikapulver och Umamikrydda och blanda ihop. Häll på buljong och låt soppan puttra i ca 10-15 minuter tills potatisen är kokt. Smaka av med peppar. Tillsätt gärna någon ört.

 

Lämna ett svar

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.