Aloë restaurant

Det duggar inte tätt med uppdateringar här på bloggen! Ber om ursäkt för det du som tittar in efter nytt men tid och ork har tyvärr satt lite stopp för annat än absoluta måsten. Lite semester nu så hoppas jag att jag ska vara med på banan snart igen! Lite inspiration kanske du kan hitta på mitt instagramkonto jojos_kok som uppdateras lite oftare än bloggen.

Nu är det ett tag sedan men jag bara måste lägga upp bilder från vårt besök på Aloë restaruant i Älvsjö, Stockholm. Maken och jag var där tillsammans med min bror och hans fru. De hade varit där förut och ville så gärna att vi skulle få gå dit för samma matupplevelse. Ser inte mycket ut för världen utifrån men på insidan döljer sig en två-stjärnig Michelinrestaurang. Och de håller måttet vill jag lova! Jag fullkomligt älskar avsmakningsmenyer där man får en liten rätt efter liten rätt och får prova så mycket gott som man bara kan på några timmar. Denna sittning tog lite över sex timmar så man får inte ha bråttom, haha. Jag ville dock inte att kvällen skulle ta slut!

Vanligtvis brukar man slussas runt lite under sittningen men de satte oss vid ett lite lugnare bord i mitten av lokalen, hela kvällen. Lite skönt då både jag och maken är lite ljudkänsliga. Tror att brorsan hade haft ett finger med i spelet 😉

Nu blir det bildmaraton…

Till fördrink drack jag och min bror varsin Negroni, maken en GT och svägerskan champagne. Alla förutom svägerskan valde dryckespaketet till, svägerskan valde det alkoholfria dryckespaket och OJ! Vi var alla såååå imponerade av vad Julia kokat/satt ihop. Hon var dessutom så gullig så hon lät oss andra få ett smakprov då och då. Glömde fotografera vår dryckesmeny men nedan är den alkoholfria.

Magisk hönsbuljong med parmesan och kardemumma…Hur kan en buljong vilja få en att gå upp i brygga??!

Toast med Wagyu och Vacche Rosse (parmesan) och Potatiskrustad med rökt äggula, Otoro och Oscietra Caviar.

RAF-Tomat med Crème Cru, Pistou och Kalix löjrom.

Encornet (bläckfisk) Shitakee yakitori, XO-salsa, bränt ris och lagrad vinäger.

Kokos caviar año 2019 – så galet god!

Langoustine Meyer Kosho (citruskrydda), rödingrom och tomatdashi.

 

 

 

 

Brioche och Le Buerre Bordier

 

Pigeon Carciofini (kronärtskocka), mangold, vit sparris och grönpeppar

1998 Château de Fargues Sauternes

Crêpes Flambée

Våra härliga kypare och Sommelier Julia och Arvid.

Absolut magiskt och bland det bästa jag ätit i mitt liv! Har du möjlighet att göra ett besök – GÖRT! Du kommer inte att ångra dig!

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.