Lammkorv i tomatsås

Denna familj gillar pasta…eller nej de älskar nog pasta ska jag säga! Jag köper ofta hem någon variant av färskkorv. Förutom att de är jättegoda att grilla så är de perfekta till en pastasås, i skivor eller som jag för det mesta gör – av innanmätet. Jag skalar av skinnet och steker köttet i lite olja. Hur finfördelat du vill ha är en smaksak. Sen hamnar det för det mesta både lök och vitlök i och gärna svamp men då protesterar två av sönerna men de pillar snällt åt sidan. Till sist i med en eller två burkar konserverade tomater av något slag, denna gång Muttis tomatsås med oliver som fanns med i en tidigare Smakbox. Några nypor torkade örter och några extra oliver och gärna en skvätt vin och så får det puttra en stund medan pasta kokas klart. Du kan med fördel vända i någon mejeri om du vill eller har en slatt står: crème fraiche, grädde, smetana, mascarpone, ricotta, philadelphiaost…Blanda till sist med pasta och späd med pastavatten om du tycker att det behövs.

Riv över ost innan servering och njut av en härlig skål med comfort food!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.