Kyckling med ädelost

Superenkel kycklinggratäng…ifall du gillar ädelost. Här kan man välja vilken man vill och just denna är favoriten Gräddädel men som sagt, ta någon du gillar. Skär kyckling i lagom små bitar och stek lite i taget i olja eller smör, salta och peppra. Lägg över kycklingen allt eftersom i en ugnsfast form. Stek gärna med vitlök i sista omgången. Häll på ett par msk vatten i stekpannan och koka ur det gottiga på botten. Häll över kycklingen. Smula över valfri ädelost. I sista sekunden hackade jag också en bit röd chili och strödde över för lite sting.

Täck med ett lager riven ost. I detta fall Västerbottensost eftersom det var det jag hade i färdigriven form hemma.

Ställ in i ugnen i 200 grader tills osten fått den färg du är nöjd med, ca 15-20 minuter.

Jag åt med sallad och en tomatsalsa med salladslök, färsk jalapeño torkade örter, olivolja, citron, balsamvinäger, salt och peppar. Killarna åt med ugnsrostad klyftpotatis.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.