Högrevsburgare

En riktig högrevsburgare går inte av för hackor! Och jag tycker inte att den kräver värst många tillbehör: ost, karamelliserad lök, tryffelaioli och ev sallad. Sen ev en saltgurka bredvid… Högreven maler jag för det mesta själv i min Kitchen Aid. Köper du däremot färdigmalen i mataffären måste du vara noga med att den blir välstekt. Detta för att du inte vet om de malt annat kött i kvarnen innan. Vid slakt är det lätt att bakterier kommer med köttet som sitter längst ut så en högrev som sitter längre in är mer skyddad men aldrig 100% säker. JAg gör ofta smashade burgare och de blir mer eller mindre genomstekta då de är tunnare men då och då görs en större puck och då chansar vi på medium då det är så grymt gott. Håller tummarna varje gång 😉

Blanda i ordentligt med peppar och smaka av med salt. När jag smashar brukar jag göra varje hamburgare ca 90 gram. Det blir en rejäl måltid! Rulla varje till en boll och lägg i het stekpanna. Låt ligga en liten liten stund innan du tar t ex en liten kastrull och pressar ner köttet så det blir platt. Låt steka ca 30 s och vänd. Pressa ner en gång och lägg på osten så att den smälter. En eller två ostskivor på varje burgare – vad samvetet tillåter! Lägg dessa på hamburgerbröd och fyll med vad du önskar. Vill du göra egna bröd rekommenderar jag Tommy Myllymäkis recept som du hittar HÄR.

Här hade vi cheddar och vanlig hamburgerost på. Man får kämpa ner locket lite och sitta beredd med servett men det här är min favoritburgare – alla kategorier! Om jag skulle lägga till något skulle det vara lite friterad lök… En Staropramen till är inte heller fel!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.