Tomater som börjar se lite vissna ut passar perfekt att antingen koka till en tomatsås eller torkas i ugn. Man kan också confitera dem, dvs koka dem i olja. Det kan göras på olika sätt men oftast gör jag så att jag fyller botten på en form med tomater. Skivar över några klyftor vitlök. Lägger i ett par kvistar rosmarin eller timjan och så fyller jag med olivolja tills oljan täcker tomaterna. In i ugnen en timme i 100 grader. Dessa kan ätas till pasta, grillat, korv nej behöver inte räkna upp – de är goda till allt! Just till råbiffen gillar jag dem då saften från tomaterna blir så god tillsammans med råbiffen. Prova du med!
Råbiffen gjordes på grovmalet innanlår. Man behöver inte mala köttet utan man kan finhacka det men det klarar tyvärr inte min axel och nacke av så jag tar alltid genvägen via köttkvarnen. I går åt vi råbiffen med confiterade tomater, ramslöksmayo, friterade morot och kålrabbi, kapris, picklad lök och chili, cornichons och koriander. En äggula hade inte varit fel men den glömdes i ivern att hugga in i den färgglada rätten!