Polkagrisfudge

Oj så dåligt det är med julgodis här på bloggen detta år! Har ju inget julfika att göra allt till så det har inte blivit av. Här är dock en fudge som jag gjorde för ett par veckor sedan men glömt lägga upp. Den blev supergod. Receptet hittade jag på Matplatsen. Jag hade ingen pepparmintsextrakt hemma när jag skulle göra den men väl en påse med polkagrisar så jag mortlade, halva blandades i fudgen och resten ströddes uppepå.

Superenkelt! Bara att smälta ihop över vattenbad.

Skär upp i bitar och förvara svalt. Väljer du att ha krossade polkagrisar uppepå bör du äta inom ett par dagar då de smälter, men de smakar fortfarande lika gott.

Du hittar några fler recept i kategorin JULGODIS. Den får jag ju fylla på snarast ser jag! Glad Lucia!

Mintchokladfudge

Portioner: 35 bitar
Författare: www.matplatsen.net

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 nypa salt
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g ljus choklad
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • pepparmintsessens
  • kakao att doppa dem i

Instruktioner

  • Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20×20. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke med den kondenserade mjölken och låt smälta över vattenbad. Rör om så allt blandar sig. Blanda sedan ner vaniljsockret och smaka av med pepparmintsessens i smeten och häll i formen. Låt stå kallt och stelna. Skär sedan fudgen i bitar och doppa dem i kakao.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.