Rabarbermojitos, ostskorpor och Gindrinkar!

Jag provade att göra rabarbermojitos på rabarbersockerlag. Gjorde precis som en vanlig mojito, dvs muddlade limeklyftor och myntablad med ca 3 cl rabarbersockerlag. Hällde på 4 cl ljus rom och is och fyllde till sist upp med sodavatten. Sött och gott!

Och till det en enkel plockbricka med framför allt ostskorpor. Blev så sjukt sugen på det igår! Brukar bara baka dessa till jul av någon anledning då de är jättegoda till glögg. Hade ingen Västerbottensost hemma men passade på att använda lite snuttar av manchego och tryffelpecorino och så fyllde jag på med parmesan. Bara det är smakrik ost så spelar det ingen roll vilken man använder.

Det mest fantastiska på kvällen var att gästerna tog med sig barskåpet och gjorde drinkar! Gin är ju bra gott i olika konstellationer:

Pink 75: Hernö Gin, citronjos, hallonsockerlag, prosecco

Gin tonic: Malfy Rosa, pink grapefruit tonic

Gin Mule: Plymouth Gin, limejuice, sockerlag, ginger beer, mynta

Väldens bästa GT: gin, citronjos, kaffesockerlag, tonic

Västerbottensostskorpor

Portioner: 30 st
Författare: Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g västerbottensost
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°. Riv osten fint på rivjärn.
  • Rör smör, socker och salt poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Blanda i osten.
  • Dela degen i 3 bitar som formas till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt längderna svalna något innan de skärs i ca 2 cm breda bitar på snedden, med vass kniv.
  • Sänk ugnsvärmen till 100°. Torka skorporna mitt i ugnen ca 2 timmar.
  • Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen tills de är riktigt torra. Förvara dem i en burk med lock.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.