Pavlova är väl en riktig klassiker?! Går att toppa med så ofattligt olika smaker: nutella, banan och grädde, grädde med massor av olika frukter och bär, citronmousse med nektarin och hallon, krossad turkisk peppar i pavlovan med lemoncurd, grädde och hallon, choklad i pavlovan med grädde, blåbär och rostad vit choklad eller som här med rabarbercurd, grädde och jordgubbar. Hackade nötter som smaksättning är också väldigt gott och ger lite crunch, om man tål så klart! Här sätter egentligen bara fantasin stopp!
Pavlova
Smaksätt pavlovan med hackad choklad eller turkisk peppar för mer smak. Om du smälter 100 gram mörk choklad kan du bara försiktigt vända ned denna när du vispat ihop marängsmeten.
Ingredienser
- 7 äggvitor
- 3.5 dl socker
- 1-2 tsk pressad citronsaft
- 1 knivsudd vaniljpulver
Instruktioner
- Vispa allt med elvisp eller i en Kitchen Aid eller liknande. Vispa i 15 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut marängsmeten i en rund tårtbotten eller varför inte i en krans? Ställ in på nedersta falsen i kall ugn. Sätt på 150 grader i en timme. Stäng av och låt stå i två timmar eller helst över natten. Garnera med t ex 4 dl grädde och frukt och bär.