Blåbärs- och vaniljpannacotta med mangosorbet och rostad vit choklad

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig men bjuder på denna ändå – för smaken var det inget fel på! Ett tag åt vi pannacotta av alla de slag för jämnan så tröttnade på den. I lagom doser och intervaller är det dock en mycket tacksam dessert som går att förbereda och bara servera när man har gäster. Vill man skoja till den lite låter man den stelna i silikonformar. Jag har aldrig varit med om förut att de inte släppt från formen så jag får prova att smörja dem lite näts gång så kanske de blir så där blanka och släta som jag hade tänkt mig. Har du någon idé får du gärna kommentera.

Även hallonsåsen blev för lös och flöt ut så lite potatismjöl i nästa gång som reder lite tror jag.

Den rostade vita chokladen går också att förbereda och förvara i tätsluten burk. Värm vit choklad i micron ca 15 sekunder, då går den enklare att riva i lite grövre bitar. vill man ha finriven behöver man inte värma. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i 200 grader ca 5 minuter. Ta ut när den börjar få färg. Låt svalna helt innan du bryter loss den, antingen i lite större bitar eller smular sönder den.

Små maränger har jag hemma för jämnan. Jag har svårt att slänga äggvitor vid de tillfällen jag bara har behov av äggulan så då får de ofta bli till ett gäng maränger i olika färg, form och storlek.

Hallonsåsen kokade jag av hallon och lite socker och sedan passerade jag genom finmaskig sil för att få bort alla kärnor. Nästa gång reder jag med lite potatismjöl som sagt så blir den lite tjockare i konsistensen och rinner inte ut lika lätt över tallriken.

Ja du får tänka själv att det hade varit vackrare om alla ytor varit släta, haha!

Blåbärspannacotta

Portioner: 6 mindre portioner

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl blåbär
  • en knivsudd vaniljpulver

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
    Hetta upp grädden och rör i sockret och vaniljpulvret. Stäng av plattan och tillsätt blåbären. Mixa och blanda i gelatinet. Sila om du vill ha pannacottan slät.
    Häll upp i formar och låt svalna innan du ställer dem i kylen, minst 4 timmar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.