Mina barn är tyvärr inga soppmänniskor. Själv älskar jag soppa! Men tomatsoppa brukar alltid gå hem. Detta är en snabbvariant som funkar både vardag och helg.
Tomatsoppa 4 pers
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
1 liten chili (eller flakes)
3 msk tomatpuré
1 burk tomat (valfri konsistens)
1.5 burk vatten
1 dl vin
1.5-2 dl grädde
Några kvistar timjan och oregano
1 buljongtärning eller 1 msk buljongpasta
Svartpeppar
Fräs lök och chili. I med tomatpurén och blanda. Häll på vin, tomat och fyll burken med vatten och så en halv till. Koka upp och häll sen i grädden och resten av ingredienserna. Koka upp. Mixa och häll sedan i valfri pasta om du vill, jag hade små korta vermicelli. Småkoka så länge som pastan anger. Om man inte har pasta i blir soppan lite vattnig eftersom mjölet i pastan reder soppan lite. För tjockare konsistens – minska på vattnet eller släng i mer tomater eller red soppan. Nybakt bröd till med lite stark ost på.