I helgen gjorde jag Langos. Det var så grymt länge sen jag gjorde så nu smakade de extra gott! Jag såg på Nyhetsmorgon när jag drack mitt morgonkaffe och då var Jonas Svensson där och lagade Langos. Han visade dels en klassiker med räkor men också en asiatisk variant med tonfisk. Jag hade köpt färsk tonfisk dagen innan för att göra tonfisktartar och kände direkt att jag måste få prova det på Langos. Och det blev sååååå gott! Langos är ju annars perfekt då var och en får lägga på det den själv önskar. Jonas tipsade om att ifall man är många kan man förfritera alla Langos och sedan snabbfritera när det är dags för mat och ev varmhålla i ugnen. Det var inte sista gången vi åt detta här hemma – magiskt! Jag följde Jonas recept som du hittar här. Jag pressade en vitlöksklyfta i en liten skål med olivolja. De flesta valde att pensla sin Lango med den. Jag gjorde även crème fraiche blandat med Philadelphiaost och citronzest. Den var god både till räkorna och tonfisken. Tonfisktartar – skär tonfisken i kuber. Blanda en pytteskvätt soja och sesamolja och vänd tonfisken i. Denna fick stå och gotta sig en timme innan servering.
Lite smått och gott att välja på.
Vitlöksolja, citroncrèmefraiche, hjärtsallad, räkor, löjrom, rödlök och dill.
Vitlöksolja, citroncrèmefraichen, tonfisktartar, löjrom, hjärtsallad, rödlök, srirachamayo, sesamfrön, koriander och rädisgroddar.
Till Langosen drack vi öl som vi köpte på saluhallen i Riga. Ett syrligt öl med smak av skogsbär. Riktigt gott till.