Picanha, kantarellrisotto och grillad majskolv

Hittade några få kantareller på PWn igår. Hade först tänkt göra sås på dem men blev så sugen på risotto så de fick gå med i en sån. Hade de varit fler hade jag nog stekt dem och toppat risotton med. Risotton blev annars en helt vanlig (sök på risotto i sökrutan så får du recept om du önskar). Pressade i citron precis innan servering. Till detta blev det grillade majskolvar och picanha.

Att grilla majskolv och drissla över lite majonnäs, riven parmesan, svartpeppar och chiliflakes blir så sjukt gott. Jag skar majskolven på längsen innan grillning så att så mycket yta som möjligt får grillyta. Sen är det bara att täcka med gottis uppepå. Det blir mycket snyggare om du penslar på majonnäsen ;).

Köpte picanha som på svenska kallas rostbifflock med fettrandskappa, eller bara rostlock med kappa. Kött har grova fibrer som gör det smakrikt, ungefär som flanksteken. Jag varken marinerade eller kryddade köttet med mer än flingsalt och svartpeppar. Så gott i sig så behövs inte tycker jag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.