Lax med sparris, purjolök och miniplommontomater

Hoppade in och skulle handla diskmedel idag och delikatessen skyltade med laxfilé för 99:-/kg…svårt att låta bli då alla utom en alskar lax i familjen. Man kan inte alltid glädja alla…Fick med mig en laxsida hem och skar ut fem filéer och tog bort skinnet, resten frös jag in till annat tillfälle.

I botten la jag lite diverse från grönsakslådan – sparris, miniplommontomat, purjolök och dill.

Sen la jag laxfiléerna ovanpå och så smulade jag lite flingsalt över och drog ett par varv med pepparkvarnen och lät detta stå ca fem minuter.

Sen hällde jag på ca 3-3.5 dl grädde och ställde in i ugnen. 200 grader i 20 minuter.

När jag tog ut ur ugnen strödde jag räkor och mer hackad dill över och till sist pressades lite citron över. Ja

g är inget stort fan av räkor i lag men Kosterfiskar’ns handskalade tycker jag funkar.

Killarna åt med kokt potatis till och jag med citronslungad spenat. Hurrarop från 3 av 4! Jag tänker att man säkert kan spritsa potatismos runt om innan man ställer in i ugnen för en mer regelrätt fiskgratäng. Det kom jag dock inte på förrän fisken redan stod i ugnen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.