Nästa gång som du kokar ris – koka dubbelt så mycket. Dagen efter är middagen så gott som klar…rota fram lite grönsaker och hacka upp dessa. Stek i lite olja och tillsätt sedan riset. Häll på lite fisksås, soja, peppar och ev lite chiliolja (recept finns HÄR ) och servera med stekt ägg, koriander, srirachamayo och extra chiliolja. Jag hade rökt hjortlår som jag fått på nyårsafton och det smakade toppen till. Vilket kallskuret som helst funkar bra men det går bra utan. Då är rätten dessutom vegetarisk!
Stekt ris eller Nasi goreng åt vi ofta på vår bröllopsresa i Sydostasien…för snart 25! år sedan. Helt galet vad tiden går fort! När jag var lite fick vi ofta risotto i skolan men det var allt annat än risotto! Det var stekt ris med ärtor, majs och paprika, haha men då tyckte man väl att man fått till en risotto! Namnet reviderades sedan och kallades i stället kinaris. Det gjorde jag ofta när barnen var små och serverade med korv eller fiskpinnar. Då fick de i sig lite grönsaker på köpet. Det får det nog bli nästa gång jag kokar extra ris – blev grymt sugen. 😉