I går hade varken kropp eller knopp lust att laga middag så rotade i frysen och hittade både Bao och Pulled pork. Tänkte att jag lägger upp recept på Pulled pork så jag har ett här på bloggen att utgå ifrån nästa gång jag lagar. Recept på Bao eller Steamed buns hittar du här Bröden funkar alldeles utmärkt att frysa, innan du ångar dem. Ta fram och tina på bänken med en handduk över. Tillaga sedan i bambukorg i en kastrull med kokande vatten på botten.
Pulled pork
Ingredienser
- 1-1.5 kg fläskkarré
- 5 vitlöksklyftor
- 1.5 tsk cayennepeppar
- 1 msk farinsocker
- 1 msk flingsalt
- 1 msk spiskummin
Sås
- 2 dl ketchup
- 1 msk worchestersås
- 0.5 tsk tabasco
- 1.5 dl äppelcidervinäger
- 0.5 dl farinsocker
- 2 krm malen svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
- Pressa vitlöken och blanda med kryddorna. Man kan också lägga allt i en mortel och mortla till en pasta. Gnid in fläskkarrén med pastan och lägg i en lergryta (eller gryta med lock som tål ugn). Ställ in i kall ugn och sätt på 125 grader. För bästa resultat kryddar du köttet och ställer i kylen över natten och ställ in i ugnen dagen efter. Här får köttet stå ca 8 timmar.
- När ca 2-3 timmar återstår av ugnstiden kokar du ihop såsen. Låt svalna för att pensla på 3-4 ggr under sista timmen. All sås ska penslas på. Ta ut köttet efter 8 timmar och riv köttet med hjälp av två gafflar. Blanda ihop med all sås i lergrytan.