Fredag ikväll och många äter tacos! Här är en variant på den klassiska tacosen – Sushitacos! Vi åt dessa som en förrätt men man kan med fördel fylla med sushiris också och få en matigare taco. Jag använde noriark (de svarta algarken man använder när man gör makirullar)som jag klippte i lagom bitar och doppade i tempurasmet och friterade ett par minuter. Tempurasmeten finns att köpa som mix men det är egentligen bara att blanda mjöl, liten knivsudd bakpulver och bubbelvatten och doppa arken i. Jag brukar tänka sockerkakssmet i konsistensen, provfriterar en och justerar med mer vatten eller mer mjöl. Eftersom det var första gången jag gjorde detta fick jag prova mig fram. Använde ingen termometer i oljan och upptänkte att det var svårt att få till en snygg taco som inte gick sönder när man ska forma den. Tror att det är bra att förfritera på lägre värme, ta upp och forma till tacos och sen höja värmen för att få färg och krispighet.
I dessa tacos hade jag bara marinerad Fröyalax i tärningar, massor av koriander, Srirachamajonnäs, rödbetsgroddar och sesamfrön.Laxen marinerades i lite Kikkomansoja och sesamolja i ca 30-40 minuter.
Jag provade också att göra dessa i små munsbitar, att servera som t ex förplock tillsammans med ett glas bubbel.
Önskar dig en trevlig fredagkväll!