Pannkakstorsdag

Alltså pannkaka…när grabbarna var riktigt små gillade de inte alls?! Men det har de lärt sig gilla med åren som tur är för hur gott är det inte?? Efter de sportat konstant sen de kunde gå är det ju bra med lite extra energi och nyttigheter i pannkakorna. Jag kör alltid på minst dubbla mängden ägg – det mättar mycket bättre. Jag försöker också håll lite på det där med soppa innan så man får in lite grönsaker i det hela. Tomatsoppa är en favorit!

I denna soppa ligger det en klick grön ärtpesto som jag gör genom att mixa gröna ärtor med vitlök, olivolja, parmesan och solrosfrön. Klicka på bilden för recept på tomatsoppa om du inte har en egen favorit.

Fast helst äter jag mina pannkakor med smör och ljus sirap – precis som farmor gjorde. JAg träffade aldrig min farmor innan hon gick bort alldeles för tidigt i cancer men traditionen från hennes 7 år som barnflicka i USA hängde med vidare till pappa som förde vidare till mig. På den tiden var det inte jättevanligt med något annat än sylt och grädde till pannkisarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.