Mallorca, del 3

Och så är vi framme vid det jag tycker är bäst när vi reser – maten! Nu blev vi p g a värmen lite slöa och höll oss kvar i Cala Major nästan hela tiden men ett par andra ställen tog vi oss till. I Pollença på vår roadtrip åt vi mitt inne på torget och jag provade på en Spaghetti Vongole som var kockens specialare för dagen.

En em/kväll tog vi oss in till Palma. Här tog vi några tapas så vi skulle klara oss till kvällen då vi bokat bord på en michelinrestaurang, Adrián Quetglas. Det fick bli lite klassiska tapas: Ibéricoskinka, Padrones och friterade Boquerones. Och så Cava så klart!

Detta på en liten mysig uteservering i en gränd i Palma. Sen fortsatte vi går runt och se lite av staden och så shoppa lite på streetan: Av. de Jaume III.

Sen var det då äntligen dags för sjurätters avsmakningsmeny på Adrián Quetglas. Vi hade fått tipset av våra bordsgrannar på en 50-årsfest i början av juni. Så förväntningarna var skyhöga! 😉 Hade sett menyn när jag bokade bordet men den hade hunnit ändras tills vårt besök. Jag har fotat menyn och maten kommer i den ordning som står på menyn, förutom brödet med aioli som inte står med.

Det var en fullträff! Blev faktiskt lagom mätt och inte så där sprickfärdig som man kan bli när det är så många rätter. Jag tyckte dock att maten kom in lite väl snabbt. Inte så att man kände sig stressad när man åt men så fort tallriken var ren var de där på en gång och plockade bort. I och för sig service men kan ju upplevas som att de står och lurpassar hela tiden. Många speciella smakupplevelser. Hade gärna velat veta hur de får till Citrus yolk, ser ut som små äggulor och när man tuggar på dem rinner det ut en syrlig citronsaft. Så goda! Ock kokosriset med pilgrimsmussla…en riktig favorit.

Precis nere på vår strand låg ett strandcafé, Kokomo. Förutom kall öl, sangria och goda drinkar kan jag slå ett slag för deras musslor. De var så goda så vi var tvungna att gå tillbaka en gång till för dem! Perfekt så där som en minilunch. Det var så varmt när vi var där 36-38 grader och då orkar i alla fall inte jag äta några större mängder och då var detta precis lagom.

Vi fick dessutom in en fullträff redan första kvällen. På väg från hotellet för att leta restauranger gick vi förbi en skylt med bilder på god mat. Restaurangen låg ett par våningar upp i huset bredvid vårt hotell och såg väl inte så inbjudande ut vid första anblicken men vi tänkte att vi går förbi och kollar in. Möts i dörren av en supertrevlig sydafrikan och hans fru så vi chansade. Fick dessutom ett fönsterbord med utsikt över stranden så det gjorde ju inte saken sämre. Vi åt här flera gånger under semestern vilket förvånade min man väldigt mycket! Jag brukar vilja prova lite nya ställen men det fanns så mycket gott på menyn så det blev återbesök. Såg senare att restaurangen är rankad som nummer ett av restauranger i Cala Major på Tripadvisor – The Crow’s Nest Mallorca!

Surf n’ Turf och Lamb knuckle

Grillade kycklinglår med peri peri- krydda och så ryggbiff i bakgrunden.

Bloody Mary och Strawberry Daiquiri

På väg till en restaurang som vi blev tipsade om av ett par vi träffade i VIP-loungen på hotellet fanns denna trapp. Perfekt för trappträning…

Restaurangen Il paradiso hade en terass med en magisk utsikt. Tyvärr hade de endast bord 21.45 så solen hann gå ner innan vi fick in vår mat så bilderna är inte de bästa men maten var grymt god. Vi delade på en Gran opening med blandade godsaker: Prociuttoinlindad skaldjursröra, grillade tomater med tapenad och mozzarella med bresaola, tonfisktartar och burrata. Till varmrätt delade vi på grillad tonfisk och hummerravioli med Marinarasås med musslor och räkor.

Mitt sista restuarangtips blir Masai Restaurant som låg i hotellet bredvid vårt. Det var egentligen detta hotell jag siktat in mig på men de hade inga rum med havsutsikt kvar så vi valde hotellet bredvid för att sedan kunna gå över och njuta denna vackra inredning.

Vi delade på en tonfisktartar till förrätt.

Skaldjursrisotto…också en rätt jag nästan alltid provar om jag är i Medelhavet.

Maken tog en grillad havsabborre som är hans favorit att prova utomlands.

Ja det var en del kom ihåg för mig men eventuellt även tips för någon annan som planerar en resa till Mallis och gärna vill ha tips!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.