Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
My Instagram Feed – Jojos Kök
  • Kontakt
  • My Instagram Feed
  • Om mig
Jojos Kök
@jojos_kok

My Instagram Feed

jojos_kok

Välkommen till Jojos kök! Matiga tips!Har ofta inga exakta mått - bara att höfta och prova sig fram.

Plötsligt händer det! Ska nog köpa en trisslott Plötsligt händer det! Ska nog köpa en trisslott vid närmare eftertanke! Maken gjorde äpplepaj! Tror aldrig har hänt förut…så länge vi hängt ihop i alla fall! Jättegod❤️❤️❤️
#höstäpplen #apple #äpple #paj #fika
Söndagsmiddag - kött och potatis och så en här Söndagsmiddag - kött och potatis och så en härligt gräddig sås… Det doftar mormorsminnen lång väg! Det enda jag saknade förra söndagen när vi åt detta var mormorsgurka eller pressgurka som det väl egentligen heter. Den kom jag på precis när vi skulle äta så nu påminner jag dig att göra den först! 
Här har vi den numera klassiska fläskytterfilén i brödform. Fläskytterfilén (kotlettraden) steks runtom innan du sticker in en termometer i den och sen lägger i brödformen, glöm inte att salta och peppra under tiden du steker. I samma stekpanna som du stekt köttet gör du såsen. Gör precis som du känner för! Jag stekte en finhackad schalottenlök tills den var karamelliserad, rev i en liten vitlöksklyfta och när den fått rosta med en stund vispade jag i ca 3 dl grädde, 1.5 dl crème fraiche, 1.5 msk soja och ca 1 msk svampfond. Smakade av med peppar. Häll över köttet och ställ in i ugnen, 180 grader på över/undervärme och ställ in termometern på 70 grader. Tar ca en timme beroende på hur länge du stekt köttet innan. Vi åt med pressad potatis och sallad med tomater som fått en vals med olivolja, balsamico, flingsalt och peppar…och så vinbärsgelé 😍
Svampfonden har jag fått testa i samarbete med @smakbox och @cajp.sverige Du kanske har turen att få den i oktoberfestboxen om du beställer den! Just nu 50% rabatt med koden JOJOSKOK 
#fläskytterfilé #köttochpotatis #fond #cajp #smakbox
Fredag!! Tycker veckorna bara fladdrar förbi i ra Fredag!! Tycker veckorna bara fladdrar förbi i rasande fart just nu! Landningen på en fredag är dock alltid lika härlig! Ett tips kommer här ifall du någon gång får en bit baguette över - skiva tunt och lägg på galler att torka - förvara sen torrt. Om man vill kan man rosta lite på dem. Perfekt små tilltugg med t ex lite skagenröra. Denna med asiatisk touch. Stora fina räkor skars ned grovt och blandades med hackad salladslök, kewpiemayo, chiliflakes, rostade sesamfrön, koriander, dill och lite soja. 
Ha en trevlig helg!😘
#tilltugg #crostini #skagenröra #räkor #plock #fredagsmys #friyay
Vegetariskt när det är som bäst! Heta udonnudla Vegetariskt när det är som bäst! Heta udonnudlar med tofu och shimejisvamp och jag höftade ner på ett ungefär hur jag gjorde, smaka dig fram så det passar dig:

Tofu- och gochujangnudlar (4 portioner)

400 g fast tofu, urpressad på vätska
400 g udonnudlar (kokta enligt anvisning)
3 klyftor vitlök, tunt skivade
ca 2 msk färskriven ingefära
ev. 1 röd chili i tunna skivor om du vill ha extra hetta
1 pkt shimejisvamp

Sås
2–3 msk gochujang (justera efter hur stark du vill ha det)
1 msk miso 
2-3msk soja
1-2 msk sesampasta (tahini) 
1 msk risvinäger (eller limejuice)
1 msk honung eller socker
Blandas.

ca 1-1.5 dl nudelkokvatten 
3 salladslökar i bitar och spenat eller pak choi på slutet
1 tsk sesamolja

Smula den fasta tofun i lite större bitar. Torka av lätt med hushållspapper.
Hetta upp olja i en panna eller wok på medelhög värme. Stek tofun tills den får färg och lite krispighet. Tillsätt svampen och låt även den få lite färg.
Sänk till medelvärme. 
Koka under tiden udonnudlarna, ca 4 min. 
Lägg i vitlök, ingefära (och ev. färsk chili) – fräs med en stund innan du blandar i såsen. Blanda i lite nudelvatten och nudlarna. Späd med mer nudelvatten så det blir krämigt.
Vänd i salladslök, pak choi och sesamolja. 
Servera med stekt ägg, koriander, salladslök, chilirostade sesamfrön och kanske lite rostad vitlök och sjögräschips. Supergott!
#udon #nudlar #noodles #tofu #gochujang #koreanskt #koreanstyle #asiatiskt #asianfood #asiantastes #vegetariskt #vego #vegetarian
Tomater i överflöd! De kom igång sent de där t Tomater i överflöd! De kom igång sent de där tomaterna men som de har levererat! I söndags plockade jag av alla jag orkade och har fyllt frysen med både klyftade och mixade tomater om 400-500 g ungefär. Tomater passar ju perfekt i en salsa och behöver inte vara mer märkvärdig än att hacka tomater och blanda med god olivolja, vinäger, salt och peppar…har man någon färsk ört är det alltid gott. Denna gång blev det koriander då vi åt tomaterna på blandad sallad till goda Chicken tacos. Även om det mesta har fått vissna i trädgården är det en fröjd att stå ute en stund och steka på Muurikka, eller Murran som vi säger. Vi håller igång den hela vintern och då är det skönt att stå under tak vissa dagar. Kycklingen hade jag kryddat med en blandning av: chilipulver, spiskummin, paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver - ca 1 tsk av varje. Marinerade ca 1 kg kyckling i denna blandning och saltade och pepprade vid tillagningen. Kycklingen hamnade i tortillabröd med riven ost, veks på mitten och stektes på båda sidor. 
Lite lägligt vid detta tillfälle hade jag fått hem en frisk sås med smak av kaktus och lime från @eltacotruck Passade som hand i handske till detta! Den finns kanske att hitta även för dig som är sugen att testa en @smakbox Just nu 50% rabatt på första boxen med rabattkod JOJOSKOK 👍🏼
I samarbete med @smakbox och @eltacotruck 
#smakbox  #eltacotruck #livelovetaco #tacos #chickentacos #salsa #tomater #tomatoes #kyckling
Äpple- och päronkompott med Philadelphiagrädde Äpple- och päronkompott med Philadelphiagrädde och biscoff - vi kan ha snöat in lite på denna typ av dessert i höst…så smidigt att förbereda och sen bara lägga upp när man ska äta. Brukar oftast hälla i färskostgrädden i en sprits så går det supersnabbt vid servering. Jag tar ungefär hälften grädde/färskost och smakar upp med florsocker och här även vanliljpulver. Kompotten är äpplen och päron frånträdgården som skars i små mc-stora kuber, pressade över citron och så kokade jag upp dem med socker och lite lite vatten. För att få kompotten lite tjockare gjorde jag en klassisk redning med potatismjöl blandat med lite vatten. Rör ned i blandningen och låt koka upp. Dra av från värmen när första bubblorna kommer. Biscoffen är krossade kakor blandat med brynt smör. Har under sommaren/hösten gjort denna dessert flera gånger och väljer olika frukter eller bär till, antingen som de är eller så kokar jag en kompott.
#dessert #efterrätt #äpple #päron #kompott #biscoff #bryntsmör #philadelphiaost #creamcheese #cheesecake
Följ på Instagram

Senaste inläggen

  • Lasagne
  • Röding med krämig polenta
  • Blomkål i Airfryer
  • Köttbullar, ugnsbakt spetskål och potatismos
  • Vit köttfärssås

Arkiv

Kategorier

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Instagram
fb-share-icon
RSS
Follow by Email

Arkiv

Kategorier

Senaste kommentarer

  • Jojo om Fläderkapris
  • Marie Anne Svedbro om Fläderkapris
  • Jojo om Nyårsmeny
  • Gunilla Jältsten om Nyårsmeny
  • Jojo om Kimchi fried rice

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org
Activello Tema av Colorlib drivs med WordPress