Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Vitchoklad- och tranbärskakor - Jojos Kök
Go Back

Vitchoklad- och tranbärskakor

Får du inte tag i chocolate chips (det är inte alltid det finns hemma i butik)går det lika bra att grovhacka vit choklad. Det är också fint att strö över några extra chips på kakorna direkt när du tar ut plåten.
Servings: 24 st

Ingredienser

  • 170 g rumstempererat smör
  • 1.1 dl brun farin
  • 1.1 dl socker
  • en knivsudd vaniljpulver
  • 1 ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 msk maizena
  • 1 msk bikarbonat
  • en nypa salt (ja den gör stor skillnad!)
  • 2.25 dl torkade tranbär
  • 2.25 dl vita chocolate chip

Instruktioner

  • Vipsa smör, brun farin och socker pösigt.
    Tillsätt ägg och vaniljpulver.
    Blanda vetemjöl, maizena, bikarbonat och salt och rör snabbt ned i smeten.
    Vänd försiktigt i tranbär och vit choklad.
    Kyl degen minst en timme.
    Sätt ugnen på 175 grader.
    Ta ut degen och rulla eller klicka ut bollar på bakplåtspappersklädda plåtar.
    Grädda 8-10 minuter, en plåt i taget. Övergrädda inte, de ska vara sega.
    Låt vila 10 minuter på plåten.