Vitchoklad- och tranbärskakor
Får du inte tag i chocolate chips (det är inte alltid det finns hemma i butik)går det lika bra att grovhacka vit choklad. Det är också fint att strö över några extra chips på kakorna direkt när du tar ut plåten.
Servings: 24 st
- 170 g rumstempererat smör
- 1.1 dl brun farin
- 1.1 dl socker
- en knivsudd vaniljpulver
- 1 ägg
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 msk maizena
- 1 msk bikarbonat
- en nypa salt (ja den gör stor skillnad!)
- 2.25 dl torkade tranbär
- 2.25 dl vita chocolate chip
Vipsa smör, brun farin och socker pösigt.Tillsätt ägg och vaniljpulver.Blanda vetemjöl, maizena, bikarbonat och salt och rör snabbt ned i smeten.Vänd försiktigt i tranbär och vit choklad.Kyl degen minst en timme.Sätt ugnen på 175 grader.Ta ut degen och rulla eller klicka ut bollar på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda 8-10 minuter, en plåt i taget. Övergrädda inte, de ska vara sega. Låt vila 10 minuter på plåten.