Toscasnittar
Author: My kitchen stories
Kolakakor
- 100 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk mörk sirap
- 2.25 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
Toscasmet
- 50 g smör
- 0,25 dl vispgrädde
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 70 g naturella nötter av valfri sort
Kolakakor
Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite lätt med handen.Gör plats för toscan i mitten av längden genom att göra kanterna lite högre.
Toscasmet
Blanda smör, vispgrädde och strösocker i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i 3-4 minuter.Ha sedan i vetemjöl och salt och låt sjuda under omrörning i någon minut till innan du har i nötterna.Häll över toscan i längden, där du har gjort plats för den.Grädda toscasnittarna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.Servera dem direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.