Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Toscasnittar - Jojos Kök
Go Back

Toscasnittar

Author: My kitchen stories

Ingredienser

Kolakakor

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker

Toscasmet

  • 50 g smör
  • 0,25 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 70 g naturella nötter av valfri sort

Instruktioner

Kolakakor

  • Sätt ugnen på 175 grader.
    Vispa ihop smör, strösocker och sirap  till en krämig smet.
    Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker.
    Arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
    Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite lätt med handen.
    Gör plats för toscan i mitten av längden genom att göra kanterna lite högre.

Toscasmet

  • Blanda smör, vispgrädde och strösocker i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i 3-4 minuter.
    Ha sedan i vetemjöl och salt och låt sjuda under omrörning i någon minut till innan du har i nötterna.
    Häll över toscan i längden, där du har gjort plats för den.
    Grädda toscasnittarna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
    Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
    Servera dem direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.