Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Röd pasta med vitlöksräkor - Jojos Kök
Go Back

Röd pasta med vitlöksräkor

I receptet står det ricotta, crème fraiche och färskost. Det här var en kylskåpsrensning så då var det det som åkte med i. Jag hade både naturell Philadelphia och Cantadou vitlök i. Du kan också köpa en burk färdig röd pesto eller tapenade i stället för att mixa soltorkade tomater.
Servings: 4
Author: Jojo

Ingredienser

  • pasta till fyra personer

Vitlöksräkor

  • 600-700 g stora räkor, typ tigerräka gärna utan skal då det är lättare att äta
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 röd chili
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk soja, gärna Maggi
  • 1 msk sesamolja
  • ca 1 dl hackad koriander eller persilja

Röd pesto

  • 10-12 stora soltorkade tomater i olja, + 3-4 msk av oljan
  • 1 stor, krossad vitlöksklyfta
  • 2 dl ricotta, crème fraiche, färskost (gärna lite av varje)
  • ca 10-15 skållade mandlar
  • 1 dl riven parmesan

Övriga ingredienser

  • olja till stekning
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • salt och peppar från kvarn

Instruktioner

  • Tina och marinera räkorna, minst 45 minuter men gärna över dagen.
    Koka pastan.
    Stek räkorna i lite olja. Några i taget så att de får fin färg och att de blir genomlagade. Lägg i en burk allt eftersom och strö över koriandern eller persiljan och täck över så de håller sig varma.
    Mixa ingredienserna till peston. Tillsätt lite mer olja (gärna från tomaterna) om du vill få rinnigare konsistens).
    Stek vitlök och schalottenlök i lite olja. När de börjar få färg tillsätts tomatpurén. Låt den rosta med en stund innan du tillsätter vinet. Låt koka upp och tillsätt peston. Smaka av med salt och peppar från kvarn. Blanda i pastan och toppa med räkorna.