Röd pasta med vitlöksräkor
I receptet står det ricotta, crème fraiche och färskost. Det här var en kylskåpsrensning så då var det det som åkte med i. Jag hade både naturell Philadelphia och Cantadou vitlök i. Du kan också köpa en burk färdig röd pesto eller tapenade i stället för att mixa soltorkade tomater.
Servings: 4
Author: Jojo
Vitlöksräkor
- 600-700 g stora räkor, typ tigerräka gärna utan skal då det är lättare att äta
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 0.5 röd chili
- 2 msk fisksås
- 3 msk soja, gärna Maggi
- 1 msk sesamolja
- ca 1 dl hackad koriander eller persilja
Röd pesto
- 10-12 stora soltorkade tomater i olja, + 3-4 msk av oljan
- 1 stor, krossad vitlöksklyfta
- 2 dl ricotta, crème fraiche, färskost (gärna lite av varje)
- ca 10-15 skållade mandlar
- 1 dl riven parmesan
Övriga ingredienser
- olja till stekning
- 3-4 msk tomatpuré
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 finhackad schalottenlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- salt och peppar från kvarn
Tina och marinera räkorna, minst 45 minuter men gärna över dagen.Koka pastan.Stek räkorna i lite olja. Några i taget så att de får fin färg och att de blir genomlagade. Lägg i en burk allt eftersom och strö över koriandern eller persiljan och täck över så de håller sig varma.Mixa ingredienserna till peston. Tillsätt lite mer olja (gärna från tomaterna) om du vill få rinnigare konsistens).Stek vitlök och schalottenlök i lite olja. När de börjar få färg tillsätts tomatpurén. Låt den rosta med en stund innan du tillsätter vinet. Låt koka upp och tillsätt peston. Smaka av med salt och peppar från kvarn. Blanda i pastan och toppa med räkorna.