Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Citronkladdkaka med vispad lingonpannacotta - Jojos Kök
Go Back

Citronkladdkaka med vispad lingonpannacotta

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 200 gram vit choklad
  • 4 dl strösocker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 1 citron skalet och saften (ca 4 msk)
  • 3 dl vetemjöl

Lingonpannacotta

  • 7 dl

    grädde

  • 3 dl lingon
  • 2 msk socker
  • 4 gelatinblad eller motsvarande mängd agar agar
  • en knivsudd vaniljpulver

Instruktioner

Lingonpannacotta

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Häll i grädden och lingonen i en kastrull. Koka upp och dra från plattan.
  • Tillsätt socker och vaniljpulvret. Mixa med stavmixer.
  • Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ned i lingongrädden.
  • Låt svalna och ställ kallt i 3-4 timmar.
  • Ta ut pannacottan ur kylen och vispa med elvisp.
  • Fyll en spritspåse med den vispade pannacottan och spritsa ut på kladdkakan.

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Smält smöret.
  • Hacka chokladen och häll ner i det smälta smöret, rör tills det har smält.
  • Tillsätt socker och vaniljsocker.
  • Rör i ett ägg i taget.
  • Riv i citronen och citronsaften.
  • Vänd försiktigt i mjölet och rör tills allt är blandat.
  • Häll smeten på plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig.
  • Skär rutor i valfri storlek. Låt svalna helt innan pannacottan spritsas.