Lökfocaccia
Receptet kan användas även till andra focaccia. Oliver, fetaost, soltorkade tomater, rosmarin....endast fantasin sätter gränser.
Förberedelser15 minuter minuter
Jäsning2 timmar t
Total tid2 timmar t 35 minuter minuter
Author: Jojo
- 0.5 pkt jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 1 tsk honung
- 0.5 dl olivolja
- 9 dl vetemjöl special
- 2.5 dl durumvete
- 2 tsk salt
Rör ut jästen i vatten och honung. Blanda i resten och kör 5 min i maskin. Degen är rätt lös. Pensla en plåt med olja. Stjälp upp degen och olja fingertopparna lite och tryck ut degen till kanterna. Sätt på plast och jäs 2 h. Sätt ugnen på 250 grader.Ta av plasten och gör små gropar. Fyll med örtolja eller vanlig olivolja, skär lök i tunna ringar och strö över focaccian. Repa några kvistar timjan och strö på flingsalt. Grädda i ca 20 min.