Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Lemoncurd - Jojos Kök
Go Back

Lemoncurd

Så god till kaka, dessert eller i tårta. Detta är en liten sats för att använda som garnering till en dessert.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 citron
  • 40 g smör

Instruktioner

  • Pressa ut saften ur citronen i en katrull. Vill du förstärka citronsmaken kan du riva i lite zest men använd då ekologisk citron. Blanda i ägg och socker. Sjud under omrörning tills det tjocknat rejält, det tar allt från 15-30 min beroende på hur varm platta man törs ha. jag brukar va feg och rädd för att ägget ska koagulera så jag har hellre för låg värme och det tar längre tid. När krämen tjocknat, ta av från plattan och klicka i smöret lite i taget under omrörning. Ställ in i kylskåpet. Jag brukar fylla i krämen i en spritspåse om jag ska klicka ut den på desserten. Krämen tjocknar när den svalnar.