Råmarinerad skrei med äpple
En fiskrätt som jag blev sugen att testa då jag såg den tillagas på Nyhetsmorgon. Jag serverade även havskräftstjärtar till. I receptet står det svarta oliver men det gick lika bra med gröna.
Servings: 4 pers
Author: Håkan Thörnström
- 400 g skreitorsk
- salt
- 2 dl olivolja
- 2 äpplen vinteräpplen
- 1 cm rättika
- 50 g oliver urkärnade svarta
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk äppelcidervinäger
- 1 msk honung
- 1 citron
- 1 lagerblad
- 1 knippe dill
- briochebröd till servering
Skär torsken i bitar, lägg dem i en lämplig form och salta.
Värm oljan tillsammans med bitar av äpple, rättika, oliver, lök och vitlök.
Tillsätt vinäger, honung, pressad citronsaft samt rivet skal, lagerblad och hackad dill.
Häll den varma olivlagen på torskbitarna. Låt svalna till rumstemperatur.