Phở med revbensspjäll
Servera med de grönsaker du vill ha.
Servings: 6 pers
Author: Jojo
- 1.5 kg tjocka revbensspjäll
- 3 l vatten
- 7-8 cm ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 10 vitpepparkorn
- 1 tsk korianderfrön
- 1 stjärnanis
- 1 liten kanelstång
- 2 msk fisksås
- 3 msk oystersås
Glaze till revbenen
- 0.75 dl ketchup
- 5 cm ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 0.75 dl hoisinsås
- 2 msk honung
- 1 msk fisksås
- 0.5 dl soja
- svartpeppar
Övrigt
- risnudlar till 6 personer
- grönsaker efter tycke och smak
- ägg i valfri tillagningsform
Skär revbenen i mindre bitar. Lägg i revbenen i en stor kastrull. Håll i 3 liter vatten. Koka upp och skumma av vattnet. Tillsätt alla kryddor (skär vitlök och ingefära grovt, du behöver inte skala ingefäran) och låt koka i 2-2.5 h under lock.Lyft upp revbenen och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Blanda ihop ingredienserna till glazen och pensla över köttet. Blir det något över - häll det i buljongen (sila den gärna innan).Ställ in revbenen i ugnen, 225 grader i 20 minuter.Koka under tiden risnudlar och fördela i skålar. Häll på buljong och lägg dit det du önskar att äta till.