Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Nudelsoppa med fläskfärs - Jojos Kök
Go Back

Nudelsoppa med fläskfärs

Servings: 4 pers
Author: Jojo

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 10-15 cm purjolök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 0.25 dl ljus soja
  • 12 dl vatten
  • ca 1 msk bonitoflingor
  • 1 msk fisksås
  • friterad vitlök i olja eller sriracha
  • svartpeppar
  • ca 1 tsk palmsocker
  • nudlar till 4 personer
  • 4 ägg

Fläskfärs

  • 650 g fläskfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk soja
  • 1 tsk fisksås
  • valfri chili för önskad hetta
  • vitpeppar från kvarn
  • lime

Instruktioner

  • Skiva lök, purjolök och vitlök.. Stek lök och purjo mjuk i lite olja. Tillsätt vitlöken på slutet.
    Häll på sojan och låt puttra ett par minuter.
    Tillsätt övriga ingredienser och låt buljongen småkoka på medelvärme.
    Stek fläskfärsen i lite olja i en stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna. Smaka av med soja om du vill ha lite saltare.
    Smaka av buljongen så du även här får rätt sälta och ev mer hetta. Pressa i lite limejuice. Vill du pressar du bara över en klyfta precis vid servering. Eller både och.
    Lägg i nudlarna och knäck försiktigt i äggen. Sänk värmen så att det precis bubblar lite försiktigt. Fiska försiktigt upp äggen efter 3-4 minuter för perfekt rinnig äggula.
    Ta upp nudlar med hjälp av tång och lägg i varsin skål eller djup tallrik. Lägg på ägget och häll över buljong. Välj om du vill ha med löken eller sila.
    Ät tillsammans med önskade grönsaker.