Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Kyckling i tomatsås - Jojos Kök
Go Back

Kyckling i tomatsås

Servings: 6 pers
Author: Jojo

Ingredienser

  • 1 hel kyckling ca 1.3 kg
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 lagerblad
  • 6 svartpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 kanelstång
  • 2 msk salt
  • Vatten så det täcker kycklingen ca 2 liter

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 zucchini
  • 2 msk olja
  • 1 tsk harissa
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar finkrossade tomater
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Kanelstången från buljongkoket
  • Bladpersilja efter tycke och smak

Instruktioner

  • Skölj av kycklingen och lägg i botten av en stor gryta. Krossa vitlöken lätt, skala löken och dela i kvartar, skala moroten och dela upp i bitar. Lägg dessa runt kycklingen tillsammans med kryddor, salt och lagerblad. Fyll upp med vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp och skumma av. Låt småkoka tills kycklingen är genomkokt, ca 45 minuter. Lyft ur kycklingen och låt svalna innan allt kött pillas ur och dras isär i mindre bitar. Reducera ned buljongen tills du får en mustig buljong. Sila av. Spara kanelstången till tomatsåsen.
  • Hacka löken och skär zucchini och paprika i mindre bitar. Hetta upp oljan och stek på medelvärme2-3 minuter. Gör plats i botten på pannan för tomatpuré och harissa och låt dem rosta med en stund innan du häller i tomaterna och kycklingbuljongen från tidigare. Lägg i kanelstången och svartpeppar och låt småputtra tills riset är klart. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar och tillsätt hackad persilja. Spar lite till garnering. Hetta upp med mer harissa om du vill.