Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121 Bönspagetti med ädelostsås - Jojos Kök
1-2mskolja (gärna den olja som soltorkade tomater ligger i)
2stora nävarspenat
5-6soltorkade tomater, skurna i bitar
1dltorrt vitt vin
1.5dlcrème fraiche
ca 1/3Kvibille gräddädel
1mskbrynt schalottenlökfond
svartpeppar från kvarn och lite av pastavattnet
Instruktioner
Koka pastan.Hacka vitlöken grovt och skär purjon i lagom stora bitar. Fräs dem snabbt i lite olja. Tillsätt spenat och soltorkade tomater. Häll på vinet och låt reducera ned lite innan du tillsätter crème fraichen. Låt koka upp och smält ned osten under småkokning. Smaka av med svartpeppar och fond. Bland i pastan och häll på lite av pastavattnet. Eftersom det är bönspagetti finns det inte så mycket stärkelse i vattnet så ta lite i taget så att det inte blir för blaskigt. Servera gärna med valnötter till.