Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Bönspagetti med ädelostsås - Jojos Kök
Go Back

Bönspagetti med ädelostsås

Servings: 2 pers
Author: Jojo

Ingredienser

  • 100 g bönspagetti
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 10 cm purjolök
  • 1-2 msk olja (gärna den olja som soltorkade tomater ligger i)
  • 2 stora nävar spenat
  • 5-6 soltorkade tomater, skurna i bitar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl crème fraiche
  • ca 1/3 Kvibille gräddädel
  • 1 msk brynt schalottenlökfond
  • svartpeppar från kvarn och lite av pastavattnet

Instruktioner

  • Koka pastan.
    Hacka vitlöken grovt och skär purjon i lagom stora bitar. Fräs dem snabbt i lite olja. Tillsätt spenat och soltorkade tomater.
    Häll på vinet och låt reducera ned lite innan du tillsätter crème fraichen. Låt koka upp och smält ned osten under småkokning. Smaka av med svartpeppar och fond.
    Bland i pastan och häll på lite av pastavattnet. Eftersom det är bönspagetti finns det inte så mycket stärkelse i vattnet så ta lite i taget så att det inte blir för blaskigt.
    Servera gärna med valnötter till.