Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Vaniljglass - Jojos Kök
Go Back

Vaniljglass

Servings: 6 port
Author: Jojo

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 6 äggulor
  • 1.5 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • 1.5 msk glykos

Instruktioner

  • Skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde, vaniljfröna och vaniljstången. Låt svalna. Ta upp stången. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt det till gräddmjölken. Värm på under omrörning. Det får inte koka! Håll temperaturen under 85 grader. Rör tills smeten tjocknar något. Det tar cirka 15 minuter. Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Krama ur vattnet och rör i glassmeten tillsammans med glykosen. Låt smeten svalna och ställ in i kylskåp minst fyra timmar men gärna över natten. Kör smeten i glassmaskin. När du fått en fryst konsistens på smeten skopar du upp den i en form och ställer i frysen ca 45 minuter. Det går givetvis att låta den stå längre. Ta fram den en stund innan du ska servera så går det lättare att få till kulor.