Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Tom Kha Gai - Jojos Kök
Go Back

Tom Kha Gai

En klassiker bland thaisoppor. Kan göras med kyckling eller jätteräkor - båda är mina storfavoriter!
Servings: 4

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor i skivor
  • 1.5 röd chili
  • 2 små schalottenlök
  • 7.5-8 dl kokosmjölk
  • 1 citrongräs
  • 2 cm galangal eller ingefära
  • ca 400 g kyckling (bröst eller lår)
  • 2-3 msk fisksås
  • 1 msk palmsocker eller annan sötning
  • 5 kaffir limeblad
  • champinjoner, morot, tomat, sockerärtor, rödlök (valfritt)
  • 1 lime
  • peppar från kvarn

Instruktioner

  • Börja med att fräsa lökar, bankad citrongräs i mindre bitar, skivad galangal och chili. Använder du lårfilé kan det va gott att bränna på den lite. Häll på kokosmjölk och fisksås och koka upp. Lägg i kycklingen (om du inte redan gjort det). I med moroten (skivad), rödlök och svamp (i klyftor) och låt sjuda i minst 10 min. Pressa i limen. Stäng av och låt dra en stund. Koka upp innan servering och lägg i tomat och sockerärtor. Servera med eller utan ris.