Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121 Moussaka - Jojos Kök
Skär auberginen i cm-skivor och salta försiktigt och lägg dem i ett durkslag i ca 30 minuter.Hacka lök och vitlök och stek i lite olivolja. Fortsätt att steka lammfärsen. Tillsätt tomatpurén och låt steka med en stund. Tillsätt vinet och koka upp innan du tillsätter de krossade tomaterna. Låt koka ihop i ca 10 minuter medan du gör ostsåsen. Smält smöret och vispa i mjölet. Tillsätt lite mjölk i taget och vispa slätt. När du fått en lagom tjock konsistens låter du den sjuda i ca 5 minuter innan du tillsätter osten. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.Skala potatisen och skär i tunna skivor.Krama ur ev vätska ur auberginen. Varva alla olika ingredienser och avsluta med ett tunt lager potatis, ostsås och sedan lite riven ost. Grädda i 200 grader ca 45-50 minuter. Om det blir för mycket färg - täck med aluminiumfolie.