Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Hamburgerbröd - Jojos Kök
Go Back

Hamburgerbröd

Servings: 6 st
Author: Tommy Myllymäki

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader.
  • Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
  • Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
  • Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, en per bröd.
  • Lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg.
  • Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.