Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen activello utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /home/wsikvfdm/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Asiatisk biffsallad - Jojos Kök
Go Back

Asiatisk biffsallad

En perfekt rätt att förbereda ett par timmar innan servering och sedan bara steka eller grilla köttet innan servering.
Servings: 10
Author: Jojo

Ingredienser

  • 1.5 kg flankstek eller ryggbiff
  • 300 g ris- eller glasnudlar
  • 2 morötter ca 500 g
  • 1 gurka
  • 250-300 g sockerärtor
  • 7-8 st salladslök
  • 200 g färska böngroddar
  • 1 stor påse babyspenat ca 200 g
  • Rädisor eller liten bit rättika
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander

Dressing:

  • 0.5 dl soja
  • saften av fem st lime
  • 0.25 dl fisksås
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk neutral olja t ex rapsolja
  • 2 msk palmsocker eller honung, agavesirap, socker
  • 2.5-3 msk riven ingefära
  • 2 små pressade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili eller en dryg msk chiliflakes

Topping

  • 250 g jordnötter grovhackade
  • 3 lime i klyftor
  • ev 2 gröna chili

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan.
  • Salta och peppra köttet.
  • För flankstek:Salta och peppra på båda sidor. Vacuumförpacka eller lägg i ziplockpåse och kör sous vide, 55 grader i 8-10 timmar. Man kan steka flanksteken i het panna snabbt för att få yta men det är inte nödvändigt.
  • För ryggbiff: Använd bitar som är 2.5-3 cm tjocka. Salta och peppra och tillaga på samma sätt som flankstek men i 2 h.
  • Koka nudlarna i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Skölj i kallt vatten så tillagningen avstannar och ställ åt sidan under lock.
  • Skölj alla grönsaker. Skala morötter, gurka och ev rättika. Hyvla morötterna. Dela gurkan på längden och skär halvmånar (skrapa bort kärnhuset om så önskas). Skär rättikan i tunna stavar eller rädisor i kvartar eller hyvla tunt, t ex på mandolin.
  • Strimla sockerärtor och salladslök tunt på diagonalen.
  • Lägg spenaten i botten på ett uppläggningsfat. Strö över grönsakerna. Och hälften av koriandern och myntan (spara topparna på myntan till garnering).
  • Hacka jordnötterna grovt och skär limen i klyftor.
  • Vid servering: sprid ut nudlarna över grönsakerna. Stek hastigt köttet i het panna och skiva upp i tunna skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg köttet på nudlarna. Häll över dressingen. Skär chilin i sneda tunna skivor och strö över köttet. Dekorera med resterande koriander, mynta och limeklyftor.