Go Back

Vegansk höstgryta med havreris

Portioner: 4 pers
Författare: Fazer

Ingredienser

  • 400 g morötter (ca 4 st)
  • 100 g rotselleri
  • 300 g champinjoner
  • 1 stor eller 2 mindre lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kinesisk soja
  • 320 g Yosa havrebit örter
  • 2 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 1 msk misopasta
  • 2 paket Alto Oat Cuisine Pepper
  • 1 påse Boil-in-bag havreris

Till servering

  • 1 kruka persilja

Instruktioner

  • Skala och skär morötter och rotselleri i slarviga bitar om ca 1 cm och stek några minuter i neutral olja.
    Koka samtidigt upp 2 dl vatten tillsammans med buljongtärning och misopasta i en gryta.
    När grönsakerna fått färg lägg över i grytan, på med lock och låt sjuda i 5 minuter.
    Skär champinjonerna i kvartar och stek i torr varm panna.
    Medan champinjonerna steks, hacka lök och vitlök.
    När champinjonerna börjar få färg, sänk värmen till medel och häll i lite neutral olja och stek vidare tillsammans med lök och vitlök. När löken blivit mjuk, lägg i tomatpurén och låt steka några minuter.
    Lägg över allt i grytan och häll i pepparsåsen, chiliflakes, soja och fortsätt sjuda.
    Skär havrebiten i cm stora kuber och stek i rikligt med olja på hög värme tills de fått färg. Lägg över dem i grytan, rör om och smaka av med salt och peppar och ev lite vinäger om du vill ha högre syra. Strö över med rikligt med persilja.
    Koka havreriset enligt förpackningen och servera tillsammans med den veganska grytan.