Go Back

Beef chili

Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 torkad chipotle-chili
  • 2 torkade chili t.ex. ancho
  • 2 dl vatten
  • 1 kg högrev
  • 1 hel vitlök
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk oregano
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 st färsk chilifrukt
  • 33 cl ljust öl
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Ta bort skaften och kärna ur den torkade chilin. Täck dem med vatten och koka ca 15 minuter.
  • Tärna högreven och finhacka vitlöken och stek kött och vitlök i lite olja. Stek lite i taget så att det får fin stekyta.
  • Pudra över mjöl, chilipulver, de andra torra kryddorna, socker, salt och peppar. Finhacka och tillsätt den färska chilin. Rör om.
  • Blixtmixa den kokta, torkade chilin med vattnet och häll över grytan. Fyll på med öl och buljong så att det precis täcker. Låt stå och puttra med lock minst 3 timmar eller tills köttet är trådigt och fint.