Go Back

Krämig pasta med kyckling och kabanoss

Portioner: 4 pers
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 paket smal kabanoss
  • 1 röd lök, hackad
  • 2-3 vitlöksklyftor, hackad
  • 2 msk Nduja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 dl strimlad soltorkad tomat
  • pasta till fyra personer, ca 100 g/pers
  • pastavatten

Instruktioner

  • Koka pastan enligt förpackningen.
    Stek under tiden kycklingen, skuren i strimlor eller bitar. Stek till fin färg lite i taget, salta och peppra under tiden och lägg åt sidan.
    Stek kabanossen, även den i skivor.
    När kabanossen fått färg går du i med Nduja och tomatpuré som får rosta med en stund.
    Häll över grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.
    Tillsätt kycklingen och den kokta pastan. Häll även i lite pastavatten, knappt en dl.
    Blanda ordentligt så att pastan får chansen att göra såsen ordentligt krämig och att såsen tar sig in i pastans håligheter (om du valt en sådan typ av pasta).
    Riv över parmesan innan servering och servera gärna med basilika.