Skriv ut receptet

Blomkålsbahji – Friterad blomkål

Tillagningstid20 minuter
Portioner: 4 pers
Författare: Tareq Taylor, Lyckomaten SVT

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda chili
  • 1-2 tsk fint salt
  • 1 tsk chili torkad
  • 1 tsk spiskumminfrö
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk rismjöl
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • lite vatten
  • salt
  • olja till fritering

Instruktioner

  • Hacka vitlök och chili fint.
  • Stöt alla kryddor i en mortel. Tillsätt vitlök, chili, rismjöl, kikärtsmjöl och lite vatten. Knåda allt till en klibbig smet. Smaka av så att saltmängden är lagom.
  • Dela blomkålen i buketter. Doppa buketterna i smeten och fritera i het olja, ca 170°, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på lite hushållspapper.