Go Back

Pasta alla puttanesca

Portioner: 4

Ingredienser

  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 0.75-1 dl vin
  • 2 burkar hela tomater av god sort
  • 10 cm sardellcrème eller 4 sardeller
  • oliver och kapris
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Grovhacka vitlök, lök och chili. Hetta upp olivoljan och tillsätt lök och chili. När de börjar få färg tillsätts vinet som får ett uppkok. Klipp under tiden med en sax rakt ner i konserverna med tomater. Jag gillar lite större bitar men det är en smaksak. Tillsätt tomater, sardellcrème, oliver och kapris. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 30 minuter. Rör då och då.
    Smaka av med salt och peppar från kvarn. Servera med valfri pasta och en rejäl hög riven parmesan.