Kycklingwok

Jag återkommer ständigt till det asiatiska köket. Om man vågar experimentera lite med olika kryddor och smaker brukar det bli bra oavsett vad rätten än kan kallas. Köpte ett paket minutstrimlor av kyckling häromveckan som marinerades nån timme i chiliolja, fisksås, soja och sesamolja. Stektes i omgångar och lades sen åtsidan. I samma panna fick strimlad lök, paprika, vitlök, spetskål, salladslök och klyftade champinjoner en upphettning. Tillbaka med kycklingen och kokta bandnudlar, lite mer chiliolja, fisksås och oystersauce – klart! Toppades med morötter, jordnötter och lime. Det blir så vansinnigt gott! Man kan jobba med de grönsaker som finns hemma i grönsakslådan och här passar det bra med grönsaker som börjar bli lite vissna. Jag har alltid fisksås, oystersås och sesamolja hemma. För med dem kan man alltid få till något gott. Gör gärna en omgång  chiliolja och ha till hands. Den är så smakrik så det räcker med den för att piffa till något åt det asiatiska hållet. Just nu använder jag den till allt så lär väl tröttna snart 😉 .

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.