Go Back

Potatis-, jordärtskocka- och trattkantarellsoppa med salsicciacrisp och parmesan

Portioner: 4
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 4 medelstora potatisar
  • 3 jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor eller 1 msk @santamariasverige vitlök på tub
  • 1.5 dl vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 2 rågade tsk grönsaksbuljongspasta eller en tärning
  • En stor näve torkade trattisar
  • Några timjankvistar repade
  • 1.5 dl grädde
  • 300 g färsk salsiccia
  • Svartpeppar och ev salt

Instruktioner

  • Skala potatis och jordärtskocka. Skiva dem och löken. Fräs i lite olja tillsammans med vitlöken. Häll på vinet, koka upp och häll i vatten och buljong. Repa i timjan och smula i torkade trattisar. Småkoka ca 10-15 min. Mixa och häll i grädden. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Stek under tiden salsiccia. Skär snitt i korvskinnet och dra av det. Stek knaprigt medan du mosar isär så det blir smuligt. Häll upp soppa, toppa med korv och parmesan.