Go Back

Chiliköttfärs med risnudlar

Portioner: 4 pers
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 180 g risnudlar
  • 700 g köttfärs (alla sorter går bra)
  • 1 stor lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 cm ingefära
  • 1 chili
  • 3-4 mangoldstänger (kan bytas ut mot en påse babyspenat á ca 70 g)
  • 1-2 msk fisksås
  • 0.5 dl chiliolja (glöm inte blanda runt i burken så att det är chili du får med)
  • 0.5 dl hoisinsås
  • 0.5-0.75 dl ostronsås
  • koriander, jordnötter eller cashewnötter, chilirostade sesamfrön

Instruktioner

  • Stek köttfärsen i omgångar och lägg åt sidan.
    Skiva under tiden grönsakerna. När köttfärsen stekt färdigt är det dags för grönsakerna.
    När löken börjar bli mjuk får köttfärsen komma tillbaka.
    Tillsätt fisksås, chiliolja, hoisinsås och ostronsås.
    Koka upp vatten och häll över risnudlarna. Täck över och låt stå ca 3-4 minuter.
    Häll av vattnet från nudlarna och tillsätt nudlarna till köttfärsen. Klipp ett par gånger med sax så blir det enklare att blanda.
    Servera med koriander, hackade nötter och chilirostade sesamfrön.