Go Back

Fläskfilégryta

Portioner: 6 pers
Författare: Jojo

Ingredienser

  • ca 1 kg fläskfilé
  • 1 lök
  • 200 g blandad svamp
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 2.5 dl grädde
  • 1.5 msk kalvfond
  • några droppar worchestershiresås
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Putsa och skär fläskfilén i medaljonger. Skär löken i strimlor och riv eller skär svampen i mindre bitar.
    Stek fläskfilén i lite olja, lite i taget och lägg åt sidan. Fortsätt att steka löken och svampen. Lägg tillbaka köttet och häll på övriga ingredienser. Börja med några droppar av worchestershiresåsen och smaka av ifall du vill ha mera i. Smaka av med salt och peppar.
    Låt såsen puttra en stund så att smakerna går ihop.
    Servera gärna med pressad potatis till eller vänd i kokt pasta till en härlig pastarätt.